Hoe begon het?

De leden van Maiore Labore hebben elkaar allemaal leren kennen van de middelbare school in Deventer, het Geert Grote College. Zij volgden daar het gymnasium alpha, allen met goed gevolg. Joop en Ruud woonden in Deventer, Oene in Schalkhaar, Ben in Twello. Wens kwam een paar jaar later vanuit het westen in Deventer wonen.

Jaarlijks was er een bijeenkomst met een aantal vaste onderdelen, een Chinees maal, redevoeringen met een vooraf gekozen thema en biljarten, meestal de volgende dag. Toen de leden gingen uitzwerven vanwege studie of werk, vonden de bijeenkomsten wisselend op diverse lokaties plaats. Groningen, Nijmegen, Papendrecht, Ommen, Renesse en nog een aantal plaatsen. Joop vertrok als eerste uit Nederland en heeft in diverse landen gewoond en gewerkt, waaronder Gambia, Vietnam en Panama.

In 1994 woonde Joop in Honduras, in 1998 in Ecuador en in 2008 in Nicaraqua, waar hij zich definitief heeft gevestigd. In al deze 3 landen hebben we een bijeenkomst gehad tijdens onvergetelijke rondreizen! Ook Oene heeft Nederland verlaten in 2000 en zich gevestigd in Yokjakarta, waar we inmiddels ook allemaal zijn geweest. Indrukken van deze reizen zijn te zien bij het menu Reizen.

Ons lijf gedicht!

De heer Lenferink was een van onze docenten Grieks en Latijn, samen met de heer de Vries.

Aan beide hebben wij prachtige en legendarische herinneringen. Van Lenferink is het volgende gedicht, dat onze geschiedenis zo treffend kenmerkt:

 

Vulkaan in mij, doof?

Houd - die uw grenzen tergen -

De lava's binnen

Hun tumult!

Duld

Als andere bergen

Een sneeuwit hoofd

Boven de gloed der zinnen!

 

H.G.J. Lenferink

Geert Grote College te Deventer
Geert Grote College te Deventer
Ben ter Beek(Bernardus)
Ben ter Beek(Bernardus)
Ruud Zwollo(Rudolfus)
Ruud Zwollo(Rudolfus)
Joop Amse(Johannes)
Joop Amse(Johannes)
Oene Schreuder(Siebrig/Oenus)
Oene Schreuder(Siebrig/Oenus)
Wens Rupert(Wenceslaus)
Wens Rupert(Wenceslaus)